Reprezentanții Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și cei ai Asociației Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR) au inițiat un grup de lucru pentru elaborarea unui ghid privind donarea de alimente.
Acesta va sprijini reducerea risipei alimentare și va crea un cadru sustenabil pentru utilizarea eficientă a resurselor, se menționează pe pagina de Facebook a ANSVSA.
ANSVSA și marii retaileri vor să ajusteze regulile în ceea ce privește donarea de alimente pornind de la premisa necesității de a reduce risipa alimentară și, totodată, cu scopul de a se alinia astfel unui Regulament al Comisie Europene (Regulament (CE) nr. 852/2004) privind igiena produselor alimentare, potrivit unui anunț al autorității. Se încearcă inclusiv o clarificare a modului de stabilire a perioadei până la care un produs alimentar destinat donării poate fi considerat bun pentru consum (nu data expirării), în funcție de natura respectivului produs.
„Acest ghid va sprijini reducerea risipei alimentare și va crea un cadru sustenabil pentru utilizarea eficientă a resurselor, în beneficiul întregii societăți”, se menționează în comunicat.