Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a realizat un bilanț pentru perioada sărbătorilor de iarnă 2024. Potrivit informațiilor, nu a fost raportat niciun caz de toxiinfecție alimentară în această perioadă.
Între 27 noiembrie și 31 decembrie, inspectorii au desfășurat controale în peste 7.000 de unități din industria alimentară și 830 de vehicule.
Verificările s-au concentrat pe supermarketuri, piețe, restaurante, pensiuni și abatoare, cu scopul de a preveni riscurile alimentare și de a combate comerțul ilegal cu carne de porc din zone afectate de Pesta Porcină Africană.
Inspectorii au aplicat amenzi în valoare totală de peste 9 milioane de lei și au retras de la vânzare 10 tone de produse alimentare și peste 5,8 milioane de ouă.
Printre principalele nereguli identificate s-au numărat probleme legate de igiena depozitării, etichetarea incorectă și manipularea necorespunzătoare a alimentelor.